RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Заяву Путіна про "споконвічно російські" землі в України висміяли влучною фотожабою

У мережі поділилися давньою фотожабою у відповідь на заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що все Причорномор'я і східна частина України є споконвічно російськими територіями.

Фотоколаж опублікувала на своїй сторінці в Facebook народний депутат Ірина Фриз.

"Сьогодні "собєратєль зємєль руських" в чергове свій "оскал" вирішив показати, заявивши, що він із землями України розбиратись буде. Хочу нагадати агресору, що коли Московія ще гнилим болотом була Київська Русь вже державою була та родинні стосунки з усією Європою будувала. Як не крути, але нам українцям треба тримати гідну дистанцію та міцну оборону з цим гібридним смердючим болотом брехні, агресії та нахабності. Геть від Москви!", - написала нардеп.

"До речі, на карті Пітер Шенка 1700 року, час коли Московія почала свою експансію по відношенню до сусідів, в її складі була частинка, що мала назву Окраїна (Ograina), а от Україна ( UKRANIA) була незалежною державою! Україна не окраїна! Тому не варто Путіну нам та світу свою викривлену уяву нав’язувати як даність. Московія - це царство кривих дзеркал", - додала Фріз.

Як повідомляв "Апостроф," раніше в мережі нагадали історичні факти про Калінінградську область, Приамур'я і Курильські острови, які собі привласнила Росія.

На прес-конференції Путін заявив, що військову техніку бойовикам на окуповану територію Донбасу поставляли держави, "які їм симпатизують".