RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Названо імена полонених українців, за обмін яких йде "торг" в Мінську

Тристороння контактна група у Мінську не змогла остаточно узгодити списки полонених українців, яких планують до кінця року обміняти на бойовиків ЛДНР.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на ВВС News Україна.

"Для обміну сторонам конфлікту ще треба зробити низку кроків, але ми вже провели грунтовну роботу", - заявив представник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік.

У вересні Служба безпеки України повідомляла, що загалом на території невизнаних ЛНР і ДНР у полоні перебуває 227 українців. Ще 258 вважаються такими, що зникли безвісти. У списки для обміну українська сторона внесла військових та цивільних громадян, які зараз утримуються у полоні проросійських бойовиків. Серед військових: танкіст Богдан Пантюшенко, двоє бійців 3-го полку спецпризначення ЗСУ Олександр Коріньков і Сергій Глондар, військові восьмого полку спецпризначення Сергій Іванчук та Іван Дєєв, боєць 30-ї механізованої бригади Володимир Воскобойник.

Серед цивільних, яких планують повернути додому під час обміну, блогер і автор колонок на сайті Радіо Свобода Олег Галазюк, позаштатний кореспондент Радіо Свобода Станіслав Асєєв, медсестра із Горлівки Марина Чуйкова, Олександр Тимофєєв.

У списку людей, яких готує на обмін Київ, можуть опинитися не лише громадяни Росії і не тільки ті, кому інкримінують статті про тероризм. Зокрема, може йтися про включення до списку громадян України - колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут".

Як інформував "Апостроф" раніше, проросійські бойовики ЛДНР вислали своїх делегатів у Мінськ, де ті зустрілися із представниками ПАРЄ і європейськими політиками.