RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Подаруй їм ковток свободи: в Україні запустили масштабну акцію на підтримку в'язнів Кремля

У мережі запустили акцію "Зимовий марафон листів для в'язнів Кремля".

Умови опублікували у спільноті Save Oleg Sentsov у Facebook.

Написати листи до новорічних та різдвяних свят пропонують бранцям в анексованому Криму, на окупованому Донбасі та політв'язням у російських в'язницях. Щонайменше 87 громадян України зустрінуть новий рік за гратами у Росії та Криму і понад 250 людей - "на підвалах" у проросійських бойовиків.

Зокрема, у полоні знаходяться правозахисник Емір-Усеїн Куку, координатор «Кримської солідарності» Сервер Мустафаєв, громадянські журналісти Наріман Мемедімінов і Ремзі Бекіров, донецький журналіст Станіслав Асєєв, авіатор-любитель Валентин Вигівський, військовослужбовець Сергій Глондар, викладач філософії Олег Галазюк, пенсіонер Віталій Атамчук, власниця зоомагазину Олена Сорокіна.

Аби доправити лист на територію РФ, організатори акції рекомендують писати російською мовою, дотримуватися політичної нейтральності, вказувати на конверті рік народження, повне ім’я, по батькові та прізвище адресата.

Листи утримуваним українцям на території окупованого Донбасу просять надсилати адресу Центру громадянських свобод. Так ймовірність того, що лист передадуть адресату збільшується.

Як раніше повідомляв "Апостроф", українські бранці, яких зараз проросійські бойовики утримують на окупованому Донбасі, можуть повернутися додому до закінчення 2019 року. Про це повідомила Дарка Оліфер, прес-секретарка екс-президента України Леоніда Кучми.