RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Є надія: з'явилася важлива новина про обмін полоненими до Нового року

Українські бранці, яких зараз проросійські бойовики утримують на окупованому Донбасі, можуть повернутися додому до закінчення 2019 року.

Про це повідомила Дарка Оліфер, прес-секретарка екс-президента України Леоніда Кучми.

"Напередодні була дуже тривала зустріч. Нам не вдалося досягти того, чого хотілося. переговорний процес триває. Ми сьогодні зустрілись у Президента, поговорили про результати, щойно я переговорив і з Гризловим. Треба все-таки спробувати завтра, не відкладаючи, провести скайп-конференцію з цього питання. Зробити все, щоб до Нового року звільнити людей, хоча б якусь частину. Вдасться чи не вдасться - невідомо. Але вся наша група докладе всіх зусиль, щоб люди зустрічали Новий рік вдома", - прокоментував ситуацію Леонід Кучма, який представляє Україну на переговорах ТКГ у Мінську.

Нагадаємо, що у вересні Служба безпеки України повідомляла, що загалом на території невизнаних ЛНР і ДНР у полоні перебуває 227 українців. Ще 258 вважаються такими, що зникли безвісти. У списки для обміну українська сторона внесла військових та цивільних громадян, які зараз утримуються у полоні проросійських бойовиків. Серед військових: танкіст Богдан Пантюшенко, двоє бійців 3-го полку спецпризначення ЗСУ Олександр Коріньков і Сергій Глондар, військові восьмого полку спецпризначення Сергій Іванчук та Іван Дєєв, боєць 30-ї механізованої бригади Володимир Воскобойник.

"Апостроф" уже повідомляв про те, що ТКГ у Мінську не змогла остаточно узгодити списки полонених українців, яких планують до кінця року обміняти на бойовиків ЛДНР.