RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Підозрювана у вбивстві Шеремета подала в суд на МВС: мережі розгнівала скандальна деталь

Дитячий кардіохірург і волонтер Юлія Кузьменко, яку підозрюють у підриві авто журналіста Павла Шеремета, подала позов проти Міністерства внутрішніх справ та його керівника Арсена Авакова.

Про це йдеться на сайті "Судова влада України".

Кузьменко хоче захищати свою честь, гідність та ділову репутацію. У позові також фігурує телеканал "Україна", адже саме в ефірі цього каналу міністр МВС 13 грудня у програмі "Свобода слова повідомив неправдиву інформацію про те, що Юлія Кузьменко відмовилася надавати свідчення у справі вбивста Шеремета.

Адвокат підозрюваної Вікторія Дейнека зауважила, що Юлія Кузьменко не відмовлялася свідчити. Того дня, коли Арсен Аваков давав інтерв'ю, її підзахисну взагалі не допитували. До слідчого Кузьменко викликали вже після виходу програми в ефір.

Позов буде розглядати суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк, який 13 грудня у справі Шеремета обрав запобіжний захід Кузьменко у вигляді тримання під вартою. Нібито отримав цю справу під час автоматичного розподілу. Цей факт уже обурив мережу. Журналіст Назар Приходько на своїй сторінці у Facebook назвав це "банальною підтасовкою з метою повністю принизити людську гідність".

Нагадаємо, що раніше позов про захист честі та гідності проти президента України Володимира Зеленського та вищого керівництва МВС подав ще один підозрюваний у "справі Шереметта" - ветеран АТО та музикант Андрій Антоненко.

Як раніше інформував "Апостроф", Апеляційний суд Києва ухвалив рішення в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, відмовившись задовольнити апеляцію адвокатів на арешт підозрюваної Юлії Кузьменко, залишивши її під вартою на найближчі два місяці.