RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Топ-чиновників СБУ затримали за створення масштабної схеми "відкатів": опубліковали фото

24 грудня у місті Бахмут на Донеччині затримали високопосадовця СБУ, який вимагав 540 тисяч гривень за оформлення паперів у представника держпідприємства.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Заступник начальника управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях разом із заступником начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області саме отримували хабар від одного із чиновників, коли до кабінету увірвалися правоохоронці. Співробітники ДБР слідкували за обома високопосадовцями вже давно. Так, їм було відомо, що 27 листопада співробітник СБУ у Запорізькій області вимагав неправомірну винагороду у розмірі 8 500 доларів США.

Затримані робили це не вперше. Чоловіки налагодили цілу схему по вимаганню "відкатів" від державних підприємств. Для цього "співпрацювали" з підприємством "Артемсіль". Вони створювали штучні перешкоди суб'єктам господарської діяльності під час процедури підписання актів-приймання виконаних підрядних робіт по укладеним договорам та затягували терміни перерахунку грошових коштів за виконані роботи. За кожен акт вимагали 15% від вартості робіт.

Проти працівників "Артемсолі" та співробітників СБУ порушено кримінальні провадження. Їм інкримінують прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Триває досудове розслідування.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, у колишнього нардепа 8-го скликання ВРУ та екс-президента державної будівельної корпорації "Укрбуд" Максима Микитася вилучили 6 елітних автомобілів.