RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Суд відпустив бойовиків ДНР, які "відзначилися" кривавим захопленням держбудівлі в Маріуполі

Жовтневий районний суд міста Маріуполя (Донецька область) дозволив змінити запобіжний захід чотирьом підозрюваним у справі про захоплення будівлі Маріупольського МУВС 9 травня 2014 року і звільнити їх з-під варти під особисті зобов'язання.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на сайт 0629.

У четвер, 26 грудня, затриманим Є.Дружиніну, А.Стрельниковичу, В.Скрипнику і В.Бірюкову, яким інкримінують умисне вбивство, створення терористичної угруповання і зберігання зброї, було змінено запобіжний захід. Суд випустив на свободу обвинувачених у захопленні будівлі міського управління міліції, в якому знаходилися заручники.

Як стало відомо, всі четверо написали заяви із проханням включити їх до списку обміну на українців, яких незаконно утримують у в'язницях ОРДЛО і на території РФ.

Судячи з інкримінованих статей, підсудним могло б загрожувати довічне ув'язнення, якщо б не обмін. На рідкісних засіданнях суду вони поводилися зухвало, зокрема, надягали георгіївські стрічки.

Як повідомляв "Апостроф", обмін полоненими між Україною та проросійськими бойовиками ДНР і ЛНР може відбутися 29 грудня.