RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бойовики на Донбасі придумали дивний фейк про шпигуна "Ельфа"

Бойовики так званої ЛНР, щоб в черговий раз залякати місцеве населення, придумали нову "страшилку" про шпигуна з Латвії, якого нібито було завербовано ще в 2004 році.

Про це пише "Апостроф".

Так, мова йде про "шпигуна", якого заслали в ЛНР. Здавалося б, ну і що тут дивного: кожен місяць таких "шпигунів" з числа лікарів, вчителів і пенсіонерів так зване "міністерство державної безпеки" кидає на підвал десятками. Але в цей раз "шпигун" виявився цікавим: з латвійської розвідки. Принаймні, так стверджують бойовики.

Зокрема, за версією бойовиків, громадянина Латвії Веселовса Валентіса, а в миру Валентина Веселова, було завербовано ще в 2004 році, а в 2014 році під позивним "Ельф" (адже у кожного шпигуна, як вчить Ян Флемінг, повинен бути крутий позивний) було перекинуто в ЛНР.

"З використанням технічних засобів Веселов збирав і передавав відомості військового характеру, що стосуються підрозділів народної міліції, соціально-політичної та економічної ситуації в "республіці", а також інші дані, які латвійська розвідка планувала використовувати на шкоду безпеці ЛНР", - пишуть сепаратистські ЗМІ.

Навіщо спецслужбам Латвії засилати в ЛНР свого "секретного агента", і які таємниці Леоніда Пасічника (ватажок луганських бойовиків, - "Апостроф") їм знадобилися, пропагандисти, звичайно ж, не повідомляють.

Детальніше про нові фейки бойовиків, читайте в матеріалі "Апострофа": Наркотичний чад в армії і "фашисти" з мінометами в Києві: чим бойовики лякають жителів Донбасу перед Новим роком.