RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Зеленський і бойовики ДНР зробили заяву про масштабний обмін полоненими

Президент України Володимир Зеленський підтвердив оприлюднену раніше інформацію, що 29 грудня відбудеться обмін полоненими

Про це він сказав в ході робочого візиту в Івано-Франківську область.

"Повинен бути обмін завтра. Ми чекаємо цього. Ще не завершена повна верифікація всіх людей", - сказав президент.

Зеленський також додав, що це питання є найскладнішим завданням в цьому році.

Раніше так звана "уповноважена з прав людини в ДНР" Дарина Морозова заявила, що бойовики готові під час обміну передати Україні 55 осіб.

"Київ і Донбас погодили дату обміну полоненими за принципом "всіх встановлених на всіх встановлених". Цієї неділі, 29 грудня, тобто ще до Нового року, як про це домовилися лідери "нормандської четвірки", українська сторона повинна передати 87 осіб. Донецьк і Луганськ звільнять 55", - заявила вона.

Обмін повинен пройти о 11:00 за київським часом на контрольно-пропускному пункті "Майорськ" в Донецькій області на дорожньому коридорі Бахмут - Горлівка.

Як повідомляв "Апостроф", в Одесі звільнили з-під варти 11 осіб, які ймовірно можуть стати учасниками майбутнього обміну полоненими. У Харкові винним в скоєнні теракту винесли вирок і відпустили з-під варти. У Запорізькій області суд відпустив на свободу фермера Миколу Бутрименка, причетного до вбивства українських бійців спецназу в 2014 році.