RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Нові тарифи на газ і "золоті" сигарети: які зміни чекають на українців у січні

З січня 2020 року в Україні відбудуться нововведення в соціальній та економічній сферах, які торкнуться водіїв, власників сателітарних антен і курців.

У переліку нововведень найбільше змін очікують на власників автотранспорту.

З 1 січня нетверезі водії за кермом будуть притягатися до кримінальної відповідальності. Уже за перше таке порушення водій отримає судимість, буде позбавлений права керувати машиною на три роки і буде зобов'язаний сплатити штраф від 17 до 32 тисяч гривень.

З нового року також будуть штрафувати власників купленого за кордоном автотранспорту за порушення терміну перебування тимчасового митного заїзду. За таке порушення евробляхери змушені будуть заплатити від 85 до 170 тисяч гривень, залежно від терміну порушення.

Електромобілі в Україні отримають номери з зеленим кольором шрифту і додаткові місця на парковках. Водій, який припаркує свій автомобіль на місці електрокара, заплатить 340-510 гривень штрафу. Інспектори отримають право забрати машину порушника на евакуаторі.

Ціна на газ в січні буде на 12% меншою, ніж на початку 2019 року. Для населення її вартість складе 5,5 грн за кубометр (без ПДВ і націнок газзбутів, які для кожного регіону різні).

З 20 січня 2020 року буде закодовано сигнал українських супутникових телеканалів. Близько 4 млн користувачів не зможуть дивитися через тарілку 23 телеканали чотирьох найбільших медіа-груп України, серед яких 1 + 1, СТБ, ICTV, Новий канал, Інтер, Україна, ТЕТ, Мега.

З 1 січня ціни на сигарети виростуть майже на 20%. В середньому пачка тепер буде коштувати приблизно 45 гривень. Подорожчання сигарет триватиме до 2025 року.

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на зміцнення гривні, вартість новорічного столу в Україні збільшилася в середньому на 10% в порівнянні з попереднім роком.