RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні посилили покарання за п'яне водіння: що загрожує порушникам з 1 січня

З 1 січня 2020 року в Україні починає діяти кримінальна відповідальність для водіїв за керування транспортним засобом в нетверезому стані.

Покарання за це правопорушення передбачене новою статтею 286-1 Кримінального кодексу України.

Згідно з нововведенням, водії підлягають кримінальній відповідальності у разі керування транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Крім того, передбачено покарання за передачу керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів.

Приводом для відкриття кримінального провадження може стати також відмова водія від проходження медичного огляду або вживання водієм алкоголю, наркотиків або ліків після ДТП, до проведення медичного обстеження.

Санкції статті передбачають для порушників штраф у розмірі від 17 до 32 тисяч гривень і позбавлення права керувати транспортним засобом на строк до 3 років. У разі повторного правопорушення штраф збільшиться до 51 тисячі гривень з позбавленням права керувати транспортним засобом від 2 до 3 років.

Як повідомляв "Апостроф", з січня 2020 року в Україні відбудеться ряд нововведення в соціальній та економічній сферах, які торкнуться водіїв, власників сателітарних антен і курців.