RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Розслідування справ Майдану: навколо голови відділу ДБР розпалюється великий скандал

Призначення керівником відділу з розслідування справ Майдану Олександра Буряка відбулося максимально закрито і непрозоро.

Про це повідомляють на сторінці "Адвокатська дорадчий група" в Facebook.

"Невідомо за якими критеріями відбувся вибір керівника і чому на таку важливу посаду призначений саме О.Буряк. Він не має досвіду роботи зі справами Майдану, досягнень в інших справах, зате є сумнівна репутація", - йдеться в повідомленні.

Також відзначають, що саме Буряк згадується у відомих записах НАБУ з службового кабінету голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка, які оприлюднено на офіційному сайті НАБУ. З них випливає, що Павло Вовк знаходиться в таких тісних дружніх відносинах з Буряком, що може "по дзвінку" отримати від ДБР потрібне рішення або слідчу дію. Зокрема, на плівках зафіксовано розмову Павла Вовка щодо справи про призначення Євгена Аблова керівником Миколаївського теруправління ДБР.

"Нагадуємо, що негласні слідчі (розшукові) дії, в результаті яких отримані ці записи проводилися саме при розслідуванні справи Майдану. Крім того, ряд суддів Окружного адмінсуду є фігурантами ключових справ по розгону Майдану і винесення неправосудних рішень. І саме ДБР буде продовжувати розслідувати справу, де ймовірним обвинуваченим близький до Павла Вовка Євген Аблов", - пишуть в мережі.

Підкреслюють, що це свідчить про наявність у Буряка реального конфлікту інтересів, ставить під сумнів об'єктивне розслідування ключових справ Майдану з таким керівником.

"У будь-якому випадку ці факти унеможливлять конструктивну співпрацю постраждалих з керівництвом цього відділу і вкрай негативно впливатимуть на довіру суспільства до слідства у справах Майдану. А без цього ефективне розслідування та відновлення справедливості неможливі", - йдеться у повідомленні.

Там зазначають, що повну відповідальність за таке призначення несе в.о. директора ДБР Ірина Венедиктова.

Як повідомляв "Апостроф", розслідувати резонансну справу про розстріл українців під час Революції Переваги взимку 2014 року розпочав новий глава відповідного підрозділу ДБР Олександр Буряк.