RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Багатство "козака" Гаврилюка: журналісти дізналися про майно екс-нардепа

Екс-герой Майдану і колишній нардеп Михайло Гаврилюк знову потрапив в скандал з майном після того, як у нього знайшли маєток в Карпатах.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Страна.ua".

Колишній депутат від "Народного фронту" не займається ніяким бізнесом. Однак володіє новою машиною, а тепер - маєтком у мальовничій місцевості Карпат, біля водоспаду.

Нагадаємо, Гаврилюк розповідав, що маєтком в західній Україні зобов'язаний своїй дружині Ярині. Територія під забудову будинку раніше належали бабусі і дідусю дружини екс-нардепа.

У декларації екс-нардепа будинок не вказано. Однак в селі всі знають, що це "будинок Гаврилюків". А будують його родичі дружини Михайла.

Очевидно, що будинок екс-нардепа почав будуватися ще в той момент, коли він був ще з мандатом. І навіть якщо він записаний на дружину, то в декалараціі земельну ділянку і будинок повинні бути вказані, але їх там немає.

Майно Гаврилюка

Крім маєтка, у "козака" було ще майно, яке не потрапляло в декларацію. Там не відзначений офіс на Липках в центрі Києва. Він знаходиться поруч з Радою і АП. У 2016 році Гаврилюк одружився, і навіть дав прес-конференцію з цього приводу. На якій його дружина Ярина проговорилася про існування цього офісу.

"Ми не орендували пафосний зал... У цій будівлі (Липська, 16 - ред.) знаходиться офіс "Козацької звитяги", організації Михайла. І нам дозволили тут зібрати всіх бажаючих", - розповіла вона.

Журналісти тоді з'ясували, що найскромніший офіс в цій будівлі обійшовся б "козакові" в 55 тисяч гривень на місяць. Хоча офіційний дохід у депутата був тоді на рівні 7 тисяч гривень.

У 2018 році у Гаврилюка знайшли автомобіль, на якому він їздив в Раду. Виявляється, це був "Мерседес", який призначений для АТО і зареєстрований на волонтерську організацію. Але їздив на ньому чомусь "козак".

Декларація Гаврилюка

Згідно з декларацією, офіційні доходи "козака" не великі. Однак видно, що вони безперервно ростуть. Так, в декалараціі за 2015 рік депутат показав близько 80 тисяч гривень сукупного доходу. Він також задекларував 30-метрову однокімнатну в Чернівцях, куплену в кредит за 11 тисяч доларів ще в 2007 році.

У наступному, 2016 році, у Гаврилюка зросла зарплата - до 157 тисяч за рік. Також в декалараціі з'являється квартира тещі з Коломиї, де прописують дочку Гаврилюка Злату.

Ще через рік "козак" отримав в Раді вже 245 тисяч гривень. Судячи зі зростання доходу - нардеп працював все ефективніше і ефективніше. На наступний рік зарплата стала вже 427 тис гривень.

У 2018 році Гаврилюк нарешті обзаводиться автомобілем - старим Ssang Yong Rexton. Також з його декларації пропадає іпотечний кредит за однушку в Чернівцях. Він виплатив його за 11 років.

В останній декларації депутата - з січня по серпень 2019 року - він задекларував 381 тисячу зарплати. Що, з огляду на неповний рік, ще більше, ніж минулого разу: за весь 2019-й "козак" отримав би 570 тисяч гривень.

Тобто парламентська зарплата Гаврилюка за п'ять років зросла з 80 до 570 тисяч. Збільшившись більш, ніж в сім разів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналісти показали елітний маєток Олега Ляшка.