RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Перший завод Tesla в Європі: стали відомі подробиці про будівництво гігафабрики

Американська компанія Ілона Маска Tesla планує запустити виробництво на своєму автозаводі поруч з Берліном (Німеччина) в 2021 році.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання DW .

"Американський виробник електромобілів компанія Tesla планує випускати щорічно на гігафабриці поблизу Берліна близько 500 тисяч електрокарів. Це випливає з повідомлення управління з питань захисту навколишнього середовища федеральної землі Бранденбург, опублікованого ввечері в п'ятницю, 3 січня, в офіційному бюлетені земельного уряду", - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що публікація даного повідомлення дала старт процедурі будівництва. На заводі будуть виробляти Model 3 і Model Y. Початок виробництва вже заплановано на 2021 рік.

"До виробничих потужностей поблизу німецької столиці увійдуть і цехи по виготовленню акумуляторів для електромобілів, електродвигунів, а також цех по збірці електромобілів. До автозаводського комплексу будуть належати малярно-лакувальний, ливарний цех, а також цехи по виготовленню ходової і сидінь для електрокарів і т. п.", - підкреслюється в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", в липні 2019 року Маск представив новий нейротехнологіческій стартап Neuralink для полегшення передачі інформації між людиною і комп'ютером.