RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Міноборони заявили про корупцію при будівництві житла для військових: подробиці скандалу

Міноборони перевіряє факти корупційних правопорушень під час будівництва казарм поліпшеного планування для військовослужбовців-контрактників

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Триває перевірка будівництва об’єктів житлово-казарменого фонду упродовж 2017 – 2019 років на наявність фактів корупційних та інших порушень, а також неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами, залученими до цієї роботи.

Так, у зазначений період планувалося побудувати та ввести в експлуатацію 184 казарми поліпшеного планування, з яких: у 2018 році – 91 та у 2019 році – 93 об’єкти.

Водночас, за наявною на кінець минулого року інформацією, було побудовано та введено в експлуатацію 82 казарми. Таким чином, 102 об’єкти – недобудовані.

Проведений попередній аналіз дає підстави стверджувати, що під час будівництва згаданих житлових комплексів могли мати місце різні корупційні схеми та зловживання з боку посадових осіб, у тому числі у сфері публічних закупівель.

Встановлено факти необґрунтованого збільшення очікуваної вартості закупівель та будівництва, безпідставного розірвання договорів (або ж не прийняття рішень щодо припинення їх дії), перенесення строків виконання робіт на 2019 та 2020 роки, що своєю чергою призвело до збільшення вартості виконаних будівельних робіт.

Протягом 2017 – 2019 років вартість однієї казарми неодноразово і необґрунтовано збільшувалась та станом на теперішній час вдвічі перевищує первинну встановлену вартість одного такого об’єкту будівництва.

При цьому з укладених у 2018 – 2019 роках 230 договорів станом на кінець грудня 2019 року було розірвано 77. У більшості випадків відносини припинялися через неналежне виконанням підрядниками взятих на себе зобов’язань.

З метою з’ясовування обставин, встановлення загальної суми завданих державі збитків та виявлення винних осіб, наразі перевірка усіх згаданих фактів триває.

Як раніше повідомляв "Апостроф", на вулиці Софіївській, 1/2 біля метро "Майдан Незалежності" кияни помітили на даху історичної будівлі будівництво "додаткового" поверху. Його споруда виявилася незаконною і рятувальники КАРС КМДА приступили до демонтажу прибудови.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: