RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Що відбувається зі скандальною прибудовою на даху в центрі Києва: відео, зняте з висоти

Незаконна надбудова в Києвіна даху одного з житлових будинків на вулиці Софіївській, 1/2 все ще на місці, попри заяви мерії про знесення.

Про це повідомляє "Інформатор".

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що будинок на вулиці Софіївській, 1/2 не є пам'яткою архітектури, але знаходиться на території охоронної зони Софійського собору - пам'ятки національного значення та пам'ятки ЮНЕСКО.

Тому, міські служби з 29 серпня 2019 намагалися отримати доступ до об'єкта, однак їм його не надали.

16 жовтня на сайті КМДА опублікували інформацію про те, що саме в цей день почався демонтаж надбудови і що цим нібито зайнялося КП "Київблагоустрій".

За допомогою дрона вдалося дослідити місце будівництва з висоти пташиного польоту і перевірити чи дійсно почався демонтаж.

На відео видно, що видимих змін немає. Будівництво дійсно зупинили і навіть вивезли цеглу та дошки, які зберігалися біля входу у під'їзд. Але надбудова залишилася недоторканою. Жодного натяку на демонтаж немає.

Варто зауважити, що біля будинку досі чергують громадські активісти. Вони повідомили, що стежать за будинком цілий день і на даху не було жодної людини.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 18 вересня, в Києві під Офісом президента на мітингу інвесторів новобудов сталася бійка.