RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні прийняли важливе рішення по житлу для військових: документ і роз'яснення

У Міністерстві оборони України заборонили виключати житло з числа службового з метою забезпечення звільнених зі служби військовослужбовців житловими площами.

Про це йдеться в дорученні заступника міністра оборони Олексія Марценюка №19360 від 12 січня 2020 року. Діяти документ буде до окремого оголошення.

Зазначено, що доручення було видано в рамках реформи шляхів забезпечення військовослужбовців житлом.

Згідно з документом, під час дії заборони командири військових частин не будуть зобов'язані подавати пропозиції у квартирно-експлуатаційні органи Збройних Сил України.

Слід зазначити, що в Міністерстві оборони намагаються ввести нові принципи житлового забезпечення військовослужбовців з 2018 року, щоб військових не зараховували в чергу і забезпечували службовим житлом, яке потрібно буде здавати після зміни посади. Також після 20 років вислуги військові повинні отримати право на одноразову виплату для придбання власного житла.

В уряді планували, що концепція почне роботу в 2020 році, проте поки діє "стара схема". При цьому, поки немає даних, чи буде переглянута концепція цілком і коли реформа буде реалізована.

До цього, в січні 2019 року, схожу концепцію надання житла впровадили для співробітників МВС - там особам було запропоновано варіант фінансового лізингу для придбання житла.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в ЗСУ спалахнув скандал через директиви Генштабу та Міноборони про майбутні масові скорочення і звільнення.