RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Зеленський підписав резонансний закон про педофілів: що зміниться

У понеділок, 13 січня, президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, який запроваджує реєстр педофілів, а також посилює відповідальність за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканності неповнолітніх.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Доступ до реєстру отримають правоохоронці. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники навчальних закладів, закладів охорони здоровʼя або інших установ, які здійснюють нагляд за дітьми або надають їм послуги медичного, навчального та соціального характеру, при наймі людини на роботу. А також керівники органів влади, місцевого самоврядування та особи, які бажають перевірити свою наявність у ньому.

Відомо, що до реєстру будуть внесені прізвище, ім'я, по батькові засудженого, дата народження, місце проживання або перебування. Також буде вказано злочин, за який його засуджено, вид кримінального покарання, яке до нього був застосоване, інформація про фактично відбуте покарання, а також про порушення правил адміністративного нагляду.

Усі особи з цього реєстру будуть зобов'язані повідомляти правоохоронців про зміну місця проживання або роботи. Інформація про педофіла вноситься до реєстру на підставі обвинувального вироку суду, який набрав чинності, а виключається - у разі скасування обвинувального вироку або ухвали суду.

Крім того, за зґвалтування неповнолітньої незалежно від згоди особи вводиться покарання 10-15 років в'язниці. Повторне зґвалтування дитини карається 15 роками в'язниці або довічним ув'язненням.

Як повідомляв "Апостроф", в Росії затримали багатодітного батька Андрія Бовта, який багато років піддавав сексуальному насильству одну з дочок.