RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Пожежі в коледжі і готелі "Токіо Стар": ексголові ДСНС Одеської області оголосили підозру, фото

Колишнього начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Одеській області Віктора Федорчака підозрюють в неналежному виконанні своїх службових обов'язків, яке спричинило загибель 32 осіб і матеріальні збитки на загальну суму майже 5 мільйонів гривень.

Про це повідомили на офіційному сайті Державного бюро розслідувань (ДБР).

"Підозрюваний, будучи посадовою особою, відповідальною за здійснення державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, неналежно виконував свої службові обов'язки. В результаті чого в 2017 і 2019 роках на території м. Одеса сталося чотири масштабні пожежі", - сказано в повідомленні.

Зокрема, мова йде про пожежі на території Одеського міського дитячого оздоровчо-спортивного комплексу "Вікторія", на території Одеського обласного центру психічного здоров'я, в приміщенні готелю "Токіо Стар" і в приміщенні Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.

"Зазначені події призвели до загибелі 32 осіб, а також спричинили матеріальну шкоду на загальну суму 4 млн 907 тисяч 589 гривень", - підкреслили в ДБР.

Ексчиновнику пред'явлено підозру в неналежному виконанні своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України). Санкції статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у вказаному кримінальному провадженні здійснює прокуратура Одеської області.

Як повідомляв "Апостроф", попередньою причиною виникнення пожежі в одеському коледжі стала несправність електропроводки або побутових електроприладів.