RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Можна було запобігти: названа головна причина смертельної пожежі в коледжі Одеси

Попередньою причиною виникнення пожежі в одеському коледжі стала несправність електропроводки або побутових електроприладів.

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Дві інші версії виникнення пожежі - підпал і необережне поводження з вогнем, проте вони вважаються недійсними.

У ДСНС зробили висновок, що пожежа почалася в кабінеті №9, розташованому на 3-му поверсі коледжу.

"За характерними ознаками і за вилученими з місця події предметами, попередньо можна повідомити, що займання сталося через несправність електропроводки або побутових електроприладів", - зазначив начальник поліції Одеської області Олег Бех.

Він також сказав, що сьогодні зі столиці приїхали експерти, які допомагають місцевим слідчим в додатковому огляді місця події. Призначено додаткову експертизу, яка дозволить слідству зробити остаточний висновок про причини пожежі.

Правоохоронець додав, що станом на ранок вівторка, родичам загиблих ще не віддали 11 тел.

"Ми на сьогоднішній день за прикметами, одягом, за зовнішніми ознаками все встановили і розуміємо, хто ці люди. До кінця тижня, думаю, будуть вже проміжні результати молекулярно-генетичної експертизи. І десь з наступного тижня почнемо працювати з родичами, щоб видати тіла близьких, які загинули під час пожежі", - додав він.

Нагадаємо, 4 грудня на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу коледжу в Одесі виникла пожежа, площа якого досягла 4 тис.кв. м. Повідомлялося, що він міг виникнути через проблеми з проводкою, яка не змінювалася з 1966 року.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці вересня в Голосіївському районі Києва сталася пожежа у квартирі на восьмому поверсі житлового будинку , в ході пожежі загинув літній чоловік.