RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Суд виніс рішення по підозрюваному у вбивстві Аміни Окуевой

Підозрюваного у вбивстві військової Аміни Окуєвої, яку розстріляли 30 жовтня 2017 року, на два місяці взяли під варту.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Громадське".

Святошинський суд Києва арештував 56-річного Ігоря Редькіна без можливості внести за нього заставу. Підставою для арешту стали сліди його ДНК на автоматі, з якого вбили Аміну.

Як стало відомо, Редькін - уродженець міста Каспійськ республіки Дагестан. Тривалий час проживав в Україні. Мав бізнес в компанії ІТ-технологій.

Чоловік був учасником злочинної групи, яка займалася вбивствами на замовлення. Його поплічників звинувачують у тому, що вони у вересні 2016 року в селищі Крушинка Васильківського району Київщини вбили директора компанії «Caparol Україна» Павла Зможного, у 2019 році - керівника відділу реклами КП «Київський метрополітен» Павла Миленького. Усіх членів банди поліція затримала ще у вересні 2019 року.

Сам підозрюваний заявив, що до вбивства Окуєвої не має жодного стосунку. Буцімто, хворіє на артроз,не може згинати пальці руки й вправлятися зі зброєю. Де був 30 жовтня 2017 року на момент убивства, не пам'ятає.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, чоловік Аміни Окуєвої, який був разом з нею в автомобілі в день, коли на них скоїли замах, прокоментував затримання підозрюваного у вбивстві дружини. Осмаєв зазначив, що ніколи не знав підозрюваного, а також інших членів групи.