RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

На Донбасі знову гаряче: ЗСУ зазнали нових втрат

У середу, 15 січня, в результаті ворожих обстрілів на Донбасі загинув військовослужбовець Об'єднаних сил.

Про це повідомляє прес-служба ООС.

Протягом минулої доби бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню.

"Противник обстріляв наші позиції з заборонених мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 152 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатометів різних систем, БПЛА, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї. Крім цього, була присутня снайперська активність", - сказано в повідомленні .

За даними прес-служби ООС, п'ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Противник обстріляв позиції Об'єднаних сил недалеко від населеного пункту Піски - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; поблизу Василівки - з великокаліберного кулемета. Двічі фіксувалися обстріли поруч з населеним пунктом Павлопіль - з БПЛА противник скинув 6 гранатометним пострілів ВОГ-17 калібру 30 мм; поруч з Авдіївкою - зі снайперської гвинтівки.

Чотири обстріли противник здійснив в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Поблизу Світлодарська з міномета калібру 82 мм ворог випустив 2 міни; два рази недалеко від населеного пункту Орехово - з артилерії калібру 152 мм - 6 снарядів, 120-мм міномета - 27 мін; поруч з Новотошківське - з міномета калібру 120 мм - 14 мін і автоматичних станкових гранатометів.

В результаті обстрілу один з військовослужбовців Об'єднаних сил загинув.

Як повідомляв "Апостроф", незважаючи на оголошене перемир'я, поблизу селища Новотошківське Луганської області тривають запеклі бої.