RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

За якою формулою розраховують пенсію: українцям дали чітку відповідь

У 2020 році пенсії для українців будуть розраховувати за новою формулою.

Про це інформує "Апостроф" із посиланням на "Новое время".

У 2020 році розмір пенсії буде перераховувати в залежності від заробітку і страхового стажу людини. Нарахування безпосередньо залежить від розміру середньої заробітної плати, яка в даний час складає 6 188,89 гривень.

Тепер пенсію розраховуватимуть за формулою: П = Кс х Зп, де

Кс - коефіцієнт страхового стажу ( період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески);

Зп - середня заробітна плата людини за останні 3 роки, що передують виходу на пенсію, помножена на індивідуальний коефіцієнт заробітку людини.

Заробіток для призначення пенсії визначається за період роботи з 01.07.2000 року за даними персоніфікованого обліку.

Нагадаємо, що для виходу на пенсію чоловікам у 60 років і жінкам в 59 років (з 1 квітня 2020 року - 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. З кожним наступним роком страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і в 2028 році він складе 35 років.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, стало відомо про нововведення у виплатах для пенсіонерів, а також про сюрпризи для людей, які в майбутньому вийдуть на пенсію.