RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Загинуть тисячі людей: вчені озвучили моторошний прогноз щодо глобального потепління

Глобальне потепління, в разі підвищення середньої температури на два градуси Цельсія, може стати причиною загибелі 2100 осіб щороку в одних тільки США.

До такого висновку прийшли вчені Імперського коледжу Лондона, Колумбійського університету і Гарвардського університету, йдеться в прес-релізі на EurekAlert!.

Дослідники вивчили число смертей від травм в кожному штаті і окрузі материкової частини США за винятком Гавайських островів і Аляски в період з 1980 по 2017 роки. Травми стосувалися зі випадкових подій на кшталт падінь, утоплень і автокатастроф, а також з насильством і самогубствами.

Виявилося, що підвищення температури повітря приводило до більшого числа смертей серед молодих людей, безпосередньою причиною яких були транспортні пригоди, самогубства, утоплення і насильство. При цьому найбільш вразливою групою є чоловіки, на яких припадає 1200 з 1600 додаткових смертей, пов'язаних з підвищенням температури повітря на 1,5 градуса Цельсія.

Детальніше про те, як глобальне потепління продовжить впливати на зміну клімату в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": З крайності в крайність: якою буде погода в Україні в 2020 році.