RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

В Україні затримали розвідницю бойовиків, що служила в Нацгвардії: фото і відео

У Маріуполі військова контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) припинила розвідувальну діяльність колишньої військовослужбовиці Національної гвардії, яка була завербована спецслужбами ДНР.

Про це повідомили в прес-службі СБУ

Оперативники встановили, що в поле зору бойовиків ДНР жінка потрапила в 2015 році під час проходження військової служби в одній з військових частин НГУ.

"Представники" МГБ ДНР "здійснили її вербування, провели інструктаж щодо дотримання заходів конспірації, надали агентурний псевдонім, зумовили способи двостороннього і екстреного зв'язку. В ході подальших комунікацій вони відпрацювали завдання зі збору та передачі інформації про виконання військовою частиною бойових завдань в районі проведення ООС (АТО), а також хотіли отримати персональні дані українських військовослужбовців і членів їх сімей", - сказано в повідомленні.

Українські контррозвідники задокументували, як шпигунка, використовуючи заборонену російську соцмережу, збирала і передавала необхідні терористам відомості. Правоохоронці провели обшук за її місцем проживання і виявили комп'ютерну техніку з доказами спілкування з бойовиками.


"У ході проведення подальших невідкладних слідчих дій зазначена особа надала викривальні покази про обставини свого вербування і співпраці з так званим "МГБ ДНР". Зараз їй оголошено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, судом обрано запобіжний захід ", - повідомили в СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники СБУ затримали на в'їзді на Кримський півострів сепаратиста, який в 2014 році допомагав російським військовим анексувати Крим.