RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Катували і вбивали: з'явилася моторошна розповідь про "секретну" в'язницю бойовиків на Донбасі

В окупованому Донецьку козачі підрозділи бойовиків з "війська донського" відкрили цілу секретну в'язницю на вулиці Травневій, де катували і вбивали українців.

Як повідомляє "Апостроф", про це в блозі на сайті "Обозреватель" розповів блогер "Фашик Донецький".

Він зазначив, що свою "в'язницю" козаки відкрили на території підприємства, що охоронялося, з виробництва вікон і ремонту машин. За відомостями блогера, спочатку козаки вивезли звідти все цінне з метою продажу, а потім розмістили там своє озброєння, в тому числі, важку військову техніку з Росії. Пізніше сюди возили місцевих підприємців для тортур, щоб "віджимати" у них бізнес на користь бойовиків.

"Тут знаходилися міномети різних калібрів, БК, "Урал". Легка броня козаків перебувала на базі... Все як в 90-е: якщо хтось із комерсантів не хотів платити озброєнним дикунам за "охорону", то у покарання позбавлявся майна. Саме розташування військової бази ряджених клоунів було дуже зручним: навколо приватний сектор, а значить відповідь від ЗСУ не прилетить, бо у будь-якому разі зачепиш мирне населення ... Саме тут була в'язниця козаків, тут козаки катували, били і вбивали затриманих", - написав він.

За його словами, тут же в цілях віджиму бізнесу іноді гвалтували і били близьких бізнесменів, а також продавали родичам тіла убитих мирних жителів. Полонених утримували в підвалах і ямах, майже не годували.

Відповідальним за діяльність козаків у Донецьку вважали отамана Миколу Козіцина.

"У 99% випадків ряджені займалися чим завгодно, крім військових дій: мародерством, викрадали людей, вибивали і вимагали гроші з місцевих бізнесменів, пили і викрадали жінок ... Багато бізнесменів потрапили на в'язницю по вулиці Травневій, але вони ніколи не розкажуть про те, що бачили і що пережили на козачій в'язниці", - розповів блогер.

Пізніше керівництво бойовиків в Росії прийняло рішення роззброїти і перемістити козаків з Донецька, щоб утримати ситуацію від "соціального вибуху", деяких з колишніх катів судили за "зайві прояви насильства" по відношенню до місцевих жителів, але багатьом вдалося перебратися в інші міста Донбасу або виїхати безкарними додому - в РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній бранець бойовиків на Донбасі Станіслав Асєєв розповів журналістам про пережиті події.