RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Скандальна Штепа виграла суд проти України і отримала компенсацію: в мережі хвиля гніву

Прибічниця сепаратистів і екс-мер Слов'янська Неля Штепа, яку Європейський суд із прав людини визнав постраждалою, отримала 3 600 євро грошової компенсації.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на "Укрінформ".

Неля Штепа виграла справу в ЄСПЛ й отримала грошову компенсацію за порушення права на свободу і справедливий суд", - прокоментував ситуацію адвокат Штепи Олександр Шадрін.

Зараз Неля Штепа перебуває у Слов'янську та чекає на черговий виклик до Орджонікідзевського райсуду в Харкові. Засідання має відбутися 11 лютого.

Рішеня суддів розлютило українців. Користувачі мережі запропонували присудити посібниці бойовиків 3600 років ув'язнення, а не компенсації. А деякі зауважили, що такими темпами Україну можуть змусити виплатити гроші й президентові-втікачеві Віктору Януковичу.

Нагадаємо, що справа Штепи розглядається більше, ніж 5 років. Жінку затримали 11 липня 2014 року та оголосили підозру за статтями "зазіхання на територіальну цілісність України" і "створення терористичної групи чи організації" за дії під час захоплення Слов'янська бойовиками Ігоря Гіркіна. 20 вересня 2017 року суд Харкова випустив Штепу з СІЗО під цілодобовий домашній арешт. 24 жовтня 2019 року Європейський суд з прав людини, розглянувши справу, ухвалив рішення про виплату їй Україною грошової компенсації. Штепа вимагала 60,1 тисячу євро, але судді визнали таку претензію необгрунтованою.

Як інформував "Апостроф" раніше,влітку екс-мер Слов'янська в Донецькій області Неля Штепа, яку звинувачували в допомозі бойовикам в захопленні міста в 2014 році, показалася на публіці, відвідавши конкурс краси в рідному місті.