RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Tesla розкрили цікаві деталі будівництва заводу в Європі

Виробник електромобілів Tesla домовився з владою німецької землі Бранденбург про купівлю земельної ділянки для будівництва першого для компанії заводу в Європі.

Про це повідомляє Reters.

Tesla ще в листопаді оголосила про плани збудувати завод у муніципалітеті Грюнхайде, що на схід від Берліна. Як зазначає видання, це дозволить компанії присвоїти своїй продукції марку "Зроблено в Німеччині".

Рада директорів Tesla погодила угоду щодо купівлі ділянки розміром 300 гектарів у промисловому районі муніципалітету. Фінансовий комітет парламенту Бранденбургу схвалив цю угоду 9 січня.

Попередня оцінка вартості ділянки — 40,91 мільйона євро, але вона ще може змінитися. Зараз спеціалісти перевіряють її на наявність бомб часів Другої світової війни.

Профспілки та низка політиків підтримали цю угоду, бо вона має створити до 7 тисяч робочих місць. Водночас близько 250 людей влаштували акцію проти будівництва підприємства, бо воно нібито шкодитиме навколишньому середовищу та може створити проблеми з водопостачанням для місцевих жителів.

Очікується, що Tesla щорічно випускатиме з цього заводу 150 тисяч електромобілів Tesla Model 3 та Model Y. У перспективі виробництво може зрости до 500 тисяч.

Як повідомляв "Апостроф", в липні 2019 року американський інженер Ілон Маск представив новий нейротехнологічний стартап Neuralink для полегшення передачі інформації між людиною і комп'ютером.