RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Вінниці по-звірячому вбили ветерана АТО з позивним "Войдан": деталі трагедії і фото

На території парку в мікрорайоні "Академічний" міста Вінниця перехожі виявили тіло 36-річного Максима Трикози, який під позивним "Войдан" воював на Донбасі в добровольчому батальйоні "Азов". Ветерана АТО вбили прицільними ударами ножем в горло і серце.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на 33 канал.

За інформацією видання, загиблий був громадянином Росії, раніше жив в Санкт-Петербурзі і працював в одній зі структур "Газпрому", але відчував себе етнічним українцем. Після початку військових дій на Донбасі став добровольцем "Азова". Через російське громадянство значився як військовий інструктор і не отримав статусу військовослужбовця. Максим жив самотньо в Вінниці недалеко від місця, де його виявили вбитим.

Попередньо встановлено, що вбивство сталося близько дванадцятої ночі 13 січня. Камери спостереження зафіксували тієї ночі ветерана АТО на сусідній новобудові - він йшов один в сторону парку, де його, мабуть, чекали. Максиму завдали 4 удари ножем, з яких три - в горло, і один - в серце.

У прес-службі "Азова" Максима Тригозу характеризують, як людину, яка добре володіє зброєю, відповідальну, дисципліновану і неконфліктну.

За словами керівника обласної організації "Національного корпусу" Ігоря Княжанського з позивним "Душман", Максим Трикоза явних ворогів не мав.

"Надсилати якусь групу з Росії для його ліквідації навряд чи змогли б - він не був настільки відомою і небезпечною фігурою. Хоча і цю версію не варто відкидати. У квартирі правоохоронці теж нічого не знайшли підозрілого. Тіло воїна поки в морзі, де саме його ховати - ще не вирішили", - повідомив він.

За фактом умисного вбивства відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України. Такий злочин карається ув'язненням терміном до 15 років.

Поки поліцейським не вдалося вийти на слід злочинця, вони звертаються до всіх, хто володіє інформацією, яка може допомогти слідству, звернутися на умовах конфіденційності на спецлінію поліції 102.

Як повідомляв "Апостроф", смертельна НП з ветераном АТО в Києві в ніч на неділю, 19 січня, могла бути самогубством.