RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Міноборони потрапило в скандал через нову техніку для ЗСУ: опубліковано фото

В Україні розгорівся гучний скандал через браковані корпуси бронетранспортерів БТР-4, виробництвом яких не приховуючи гордості, раніше пишалися харківські конструктори.

Про те, що БТРи в прямому сенсі тріщать по швах, написав на своїй Facebook-сторінці директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець, опублікувавши фото бракованої техніки.

"Компанія "Лозовський Ковальсько-механічний завод" поставило на Харківське конструкторське бюро машинобудування (ХКБМ) три перших корпуси для виготовлення БТР-4 нової партії. Але виявилося, що вони прийшли з браком. На них є тріщини. Однак в непровареної і потрісканої броні стоїть клеймо військового представництва Міністерства оборони, мов би з цими корпусами все в порядку. Чесно кажучи, це просто якийсь сюр ... "- зазначив він.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

За його словами, в інциденті з БТРами "відчутний присмак корупції".

"Таке враження, що у військовому відомстві не поспішають зачистити цю "корозію". З огляду на це здається, що ДБР має всі необхідні підстави вивчити більш ретельно історію неякісних і вибіркових перевірок військового приймання з Харкова", - додав експерт.

У свою чергу, на своїй Facebook-сторінці колишній нардеп Мустафа Найєм запевнив, що керівництво "Укроборонпрому" дало добу директорам заводів для з'ясування достовірності цієї інформації.

"На ХКБМ вже створено відповідну робочу групу. А в Київ запршені директора і власника "Лозівського Ковальсько-механічного заводу" (ЛКМЗ) з вимогою пояснити опубліковану інформацію", - уточнив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні спалахнув гучний скандал через презентацію першого військового квадракоптера "Берегиня".