RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Боїться Гааги: в чому суть реформ Путіна і куди вони приведуть Росію

Стало відомо в чому суть реформ президента Росії Володимира Путіна, країна рухається в бік абсолютної монархії і вічного правління Путіна.

Про це повідомляється в матеріалі видання UDF.BY.

Видання пише, що існують три головні причини реформ Путіна:

По-перше, Путін дуже боїться рішень Суду в Гаазі, який розпочнеться 9 березня 2020 року щодо МН17. В ході тієї трагедії загинули 298 невинних людей, і глава Росії в числі основних винуватців даної трагедії. Щоб уникнути покарання він просто хоче вивести рішення міжнародного суду за межі правового поля РФ.

По-друге, на тлі розширення функціоналу президента в частині питань безпеки впроваджується норма, що робить неможливим прихід до влади опозиціонерів, які перебувають за кордоном. Також наявність будь-яких правових зв'язків з іноземними державами навіть в минулому робить взагалі неможливим наближення до державної служби в РФ. У підсумку тільки свої люди можуть потрапити до годівниці, бо чужинці тут не ходять.

По-третє, введення чіткого обмеження на перебування на посаді президента лише два терміни, говорить про те, що ця позиція вже буде не основною в країні, бо не по-царськи це. Але при цьому створюється особливий орган політичної влади - Державна рада.

Крім того, в результаті "конституційної реформи" відроджується якась подоба радянського Політбюро, але в більш сучасному, хоча і гротескному варіанті. Але тут все ж варто відзначити, що путінський політичний камбек з Держрадою в радянську реальність не повністю повторює політичну модель СРСР.

Справа в тому, що радянське Політбюро хоча б зовні було більш демократичним органом, ніж створюваний Держрада. Адже рішення Політбюро мали більшу вагу, ніж рішення генсеків ЦК Компартії. Більш того, радянське Політбюро навіть сталінських часів могло поставити перед пленумом ЦК питання про зняття генсека. Цих функцій у "Політбюро 2.0" в форматі Держради не буде, а значить, Росія рухається в бік абсолютної монархії і вічного правління Путіна.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путін проводить кардинальні зміни в Росії: що сталося.