RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відомий карикатурист влучно зобразив смертельний коронавірус з Китаю

Земля у марлевій пов'язці - такою влучною карикатурою зобразив художник Сергій Йолкін смертельно небезпечний коронавірус, який із Китаю швидкими темпами розповсюджується планетою.

Малюнок оприлюднив у власному Telegram-каналі.

На ньому у Космосі планета Земля зображена із захисною марлевою пов'язкою - саме такою, без якої мешканці китайського міста Ухань, що стало епіцентром розповсюдження вірусу, не виходять на вулиці.

Нагадаємо, що у китайському місті Ухань 15 січня 2020 року від пневмонії невідомого походження помер чоловік. Незадовго до того його ушпиталили до лікарні з порушенням функції нирок і пошкодженнями інших внутрішніх органів. Перша смерть від цього таємничого вірусу трапилася 11 січня. Відтоді випадків заражень побільшало. Зараз медики реєструють щонайменше дві сотні хворих, а недуга швидко шириться світом.

Як писав "Апостроф" раніше, коронавірус, який отримав назву 2019-nCoV, продовжує забирати життя і поширюватися по країнах. Кількість жертв вже перевищила 20 осіб. Влада Китаю закрила виїзд з міста Ухань (проживає майже 12 млн осіб), звідки почалося поширення нової хвороби. Автобусне, залізничне і авіасполучення з містом перервано.