RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Березень і квітень стануть "зимовими" місяцями: еколог шокував українців прогнозом

В Україні відбувається зміна меж всієї зими, а значить - поступово березень і початок квітня перетворяться на зимові місяці.

Як повідомляє "Апостроф", про це в коментарі "Гордону" заявив директор Київського еколого-культурного центру, еколог Володимир Борейко.

"Проблема для працівників сільського господарства може бути тільки в разі, якщо сніг не випаде взагалі, але я сподіваюся, що зима ще своє візьме - буде багато снігу і морозу", - сказав він.

При цьому глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда запевнив, що до кінця поточного місяця в Україні не слід очікувати будь-яких змін в погоді.

"У першій декаді лютого також ніяких істотних змін погоди ми не очікуємо, але очікуємо збільшення кількості опадів, в порівнянні з тим, що січень був дуже сухим місяцем. А температурний режим буде таким же", - сказав він.

Спеціаліст попередив, що в другій половині лютого в Україні "зможе прийти холодне арктичне повітря, а значить слід очікувати похолодання і снігу.

"Мінімальна температура повітря цієї зими в Києві не опускалася нижче -5,3 ° С, а в листопаді 2019 року - 9,7 ° С, тобто різниця в 4,4 ° С. Поки нинішня зима має найвищі мінімальні температури за роки спостережень", - заявив директор Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського Олександр Косовець.

Нагадаємо, що у вівторок, 28 січня, в Україні буде хмарно, місцями пройдуть дощі, на Закарпатті можливий мокрий сніг.