RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Тиша, як на кладовищі: Джемілєв розповів, на що ФСБ перетворила Крим

У анексованому Криму викликати "на розмову" в ФСБ можуть навіть за лайк або коментар до публікації в інтернеті, яка не сподобалася спецслужбам.

Про це "Апострофу" розповів лідер кримсько-татарського національного руху народний депутат України Мустафа Джемілєв.

"Зараз моя дружина там (в Криму, - Апостроф). Тиша, як на цвинтарі. Ті, хто міг говорити і висловлювати свою точку зору, або були викрадені і вбиті, або сидять в тюрмах. Тих, хто мовчить - не чіпають. Колаборанти по домівках поховалися, на людях не показуються. Люди бояться один з одним говорити на теми, крім побутових - мовчать про Україну, окупацію. Та що говорити, якщо російські спецслужби стежать за інтернетом, якщо хтось лайк поставив під статтею, яка не подобається росіянам , вже викликають на розмови з ФСБ ", - сказав Джемілєв.

Лідер кримських татар додав, що президент Росії Володимир Путін спеціально ігнорує тему Криму. Він не згадав про півостров в посланні до Федеральних зборів, промовчав і на підсумковій прес-конференції. А під час зустрічі Нормандської четвірки, коли президент України Володимир Зеленський заговорив про Крим, Путін показово почав порпатися в паперах і робив вигляд, що не розчув.

Більше про початок підготовки "Маршу гідності", в результаті якого активісти планують зайти на територію окупованого Криму, читайте в матеріалі "Апострофа": Вже навесні ми готуємося йти на Крим - Мустафа Джемілєв.

Як інформував "Апостроф" раніше, на окупованому Росією півострові живе Людмила Янукович - дружина президента-втікача Віктора Януковича.