RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Археологи виявили унікальні знахідки, створені людьми понад 10 тисяч років тому: фото

У Франції під час розкопок на території Східної Галлії знайшли найдавніші у даному регіоні сліди присутності людини. З'ясувалося, що люди тут були близько 9600 року до нашої ери.

До такого висновку прийшли фахівці з Національного інституту превентивних археологічних досліджень. Також вони змогли знайти тут сліди поселення, яке існувало з V по XI століття.

Знайдені тут речі говорять і про те, що ділянка заселялася не в один етап. Так, від 9600 до 8500 років до нашої ери люди рідко відвідували цю місцевість, від 8500 до 7400 років до нашої ери почали з'являтися тут частіше, а вже після 7400 року ці фірми облаштувалися тут і виготовляти крем'яні знаряддя з місцевих матеріалів.

Вчені кажуть, що такі знахідки показали, як людина швидко пристосовувався до мінливих умов. Тут знайшли величезну кількість заготовок для крем'яних знарядь і "відходи", які з'явилися тут при виробництві інструментів і зброї.

Нагадаємо, що археологи знайшли в штаті Вірджинія скляну битулку часів громадянської війни, яка, імовірно була виготовлена відьмою.