RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Будуть великі аномалії: синоптик розповів українцям, чого чекати в лютому

Лютий в Україні буде аномально теплим, як і попередні місяці зими.

Про це повідомляє синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології та директор Клубу любителів метеорології Ігор Кибальчич на Facebook-сторінці.

За його словами, відхилення від температурної норми складе близько 5 градусів.

"Як показують розрахунки різних чисельних моделей (CFS, ECMWF, BCC-AGCM), останній місяць календарної зими продовжить тенденцію січня з збереженням активного західного/південно-західного переносу і переважання атлантичних і середземноморських повітряних мас. Внаслідок цього, практично по всій Європі (особливо в східній половині) очікуються позитивні аномалії температури повітря", - зазначив синоптик.

Він підкреслив, що кількість опадів при цьому прогнозується близько норми, місцями на 10-30% вище за неї за рахунок переважання протягом місяця поля зниженого тиску.

"Є ймовірність епізодичних вторгнень холоду з півночі, проте їх інтенсивність і тривалість не зможуть істотно вплинути на загальну картину. Постійного снігового покриву не очікується", - уточнив Кибальчич.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні відбувається зміна меж всієї зими, а значить - поступово березень і початок квітня перетворяться на зимові місяці.