RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Чому не в Донецьку? Скандальну Штепу жорстко поставили на місце в Києві, відео

Скандальну екс-мера Слов'янська Донецької області Нелю Штепу, яка заявила раніше про плани знову балотуватися на посаду, жорстко поставили на місце в супермаркеті Києва, нагадавши про те, що вона підтримувала "русский мир".

Відповідне відео на своїй сторінці в Twitter розмістив користувач під ніком "Позивний Колим".

Судячи з кадрів, "теплий" прийом Штепі влаштувала жінка, яка її впізнала.

"Ви Штепа? А що ви тут робите? Чому не в Донецьку - вашому місті? Ви ж так любите "русский мир". Я в шоці. До чого нахабство. Наробити такої біди і ходити спокійнісінько. А що там у вас за смаколики? Поділіться інформацією? Охр*ніти. Хотіла "русского мира", а тепер за покупками тут ходить!" - обурилася киянка.

Сама Штепа спочатку ігнорувала жінку, а після кинула візок з продуктами і вибігла з супермаркету.

На відео бурхливо відреагували в мережі, запропонувавши навіть влаштувати флешмоб - завжди так зустрічати Штепу в супермаркетах.

Варто зазначити, що під час окупації Слов'янська Штепа підтримала бойовиків. Українські правоохоронці затримали її в липні 2014 року. Штепу звинувачували в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

З січня 2018 року, після закінчення терміну домашнього арешту, на неї не поширюється жоден запобіжний захід.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Штепа отримала від України 3600 євро компенсації за порушення права на свободу. Відповідне рішення прийняв Європейський суд з прав людини.