RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Вимагають гроші за повітря: мережі підірвала історія українця з платіжкою за газ

Українців здивувала платіжка за доставку газу, яким в будинку навіть не користувалися.

Про це повідомляє користувач мережі Вадим Когут на Facebook-сторінці.

Житель Вінницької області розповів, що йому прийшла квитанція на оплату, де вказана дивна сума. За його словами, в новий будинок був проведений газ у 2018 році. Однак поки в ньому ніхто не живе, тому й газом не користуються. Але вже у 2020 році він отримав платіжку, де вказано 385 гривень до оплати за транспортування газу.

Також в платіжці написано, що за доставку газу в рік потрібно оплатити 4630,6 гривень за будинок, де ніхто ним не користується і не проживає.

Відзначимо, що відео було опубліковано 30 січня, і за цей час (на момент публікації) набрало 11 тисяч переглядів і 4,1 тисячі коментарів.

Нагадаємо, за новими правилами квитанції розділяють на дві. В одній вказана вартість за газ як товар, а в другій - за його доставку.

До слова, Вадим зазначив, що оплату за доставку газу поки не приймають в газовій компанії, а також в українських банках. Тому чоловік навіть не знає, як розібратися в даній ситуації.

Як повідомляв "Апостроф", в уряді вирішили ввести нове обмеження на ціни на газ для побутових споживачів в Україні, максимальна його ціна становитиме його вартість на хабі в Нідерландах плюс 1,917%.