RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Тариф на газ в Україні зріс: чому прийшли дві платіжки

З 1 січня українці вносять абонплату з а газ і зараз їм приходять дві платіжки: одна за газ як товар, а друга за його доставку.

Зараз вартість газу від 0,28 до 1,99 грн за куб, залежно від регіону, що на 46% дорожче, ніж в минулому році. Очікується, що цього літа тариф піднімуть ще на 20%. Як повідомляє "Апостроф", про це йдеться в матеріалі "Обозревателя".

У свою чергу розмір абонентської плати вважається виходячи із споживання газу за минулий рік. Витрачені кубометри газу множать на тариф і ділять на 12 місяців, в результаті виходить абонплата.

Фахівці нагадують, що взимку паливо традиційно зростає в ціні разом з підвищенням попиту. Також до зростання ціни привели і нові правила. Вони можуть бути вигідними для тих, хто мало споживає. Наприклад, для тих, хто користується тільки газовою плитою, абонплата становитиме менше 16 грн, а для власників будинків - в рази більше.

Нагадаємо, що в мережі з'явилася кумедна фотожаба на заяву прем'єр-міністра України Олексія Гончарука про зниження цін на комунальні послуги.

Також "Апостроф" повідомляв, що користувачі мережі обурюються через заяви прем'єр-міністра України Олексія Гончарука про зниження цін на комунальні послуги в 124 містах України.