RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

У Нідерландах на узбережжі знайшли докази існування "британської Атлантиди": фото

На узбережжі Нідерландів виявили сотні артефактів, вік яких перевищує десятки тисяч років. Вони доводять, що в далекій давнині тут був Доггерленд, що займав величезну ділянку суші , яка зараз знаходиться на дні Північного моря.

На рідкісні артефакти натрапила медсестра Віллі Ван Вінгерден на пляжі біля свого будинку. Як пишуть західні видання, перший з них вона знайшла ще в 2013 році. Йдеться про зубі мамонта, який винесло на берег. Після цього вона продовжувала пошуки, і вже зараз в її колекції понад 500 предметів.

Серед знахідок виявилися вкрай важливі для науки реліквії, серед яких кістяні рибальські гачки і людські останки віком кілька тисяч років. Також медсестра знайшла тут кремінну лусочку з прилиплим до неї шматочком бурштину. З'ясувалося, що це інструмент неандертальців, вік якого перевищує 50 тисяч років.

Вік найдавніших з виявлених предметів становить 800 тисяч років. Це може говорити про те, що Доггерленд пережив кілька етапів заселення.

Дослідники стверджують, що знайдені реліквії є слідами "загубленого світу".

Вчені вважають, що Доггерленд міг розтягуватися на 180 тисяч квадратних кілометрів суші, а по площі він був в чотири рази більше сучасних Нідерландів.

Нагадаємо, що на північному сході Індії в місті Гувахаті під час підготовки до будівництва нової будівлі Університету бавовни була виявлена стародавня скульптура, яку археологи ідентифікували як бога Сонця.