RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Художник в Німеччині змусив Google Maps "повірити" в пробки за допомогою візка: відео

Німецький художник перформансу Саймон Векерт зумів обдурити додаток Google Maps, в якому можна стежити за ситуацією на дорогах. Він взяв візок, склав в нього 99 телефонів і провіз по Берліну. Так як в одному місці було одночасно велике скупчення мобільних пристроїв, додаток порахував, що там утворилася пробка.

Про незвичайний експеримент художник розповів в своєму блозі.

В ході експерименту він зумів зробити кілька вулиць міста "червоними", переконавши додаток в тому, що в цьому місці майже сотня водіїв повільно пересувається через пробки.

При цьому на опублікованих фотографіях видно, що художник йшов вулицями практично на самоті.

На завершення свого експерименту Векерт заявив, що такі додатки, як Google Maps, істотно змінили розуміння того, що таке карта і як з нею взаємодіяти.

"У цьому сенсі Google Maps віртуально змінює справжнє місто", - вважає він.

Також художник вважає, що багато додатків, серед яких Tinder і Airbnb, спираються на цю технологію.

"Всі ці додатки функціонують спільно з Google Maps і створюють нові форми віртуального капіталізму. Без цих карт не існувало б каршерінгов, Uber або систем прокату велосипедів. Віртуальні карти, що імітують реальність, визначають, як ми сприймаємо фізичний простір і як ми будемо діяти", - зазначив він.

Нагадаємо, що на фотознімках Антарктиди з картографічного сервісу Google незалежні дослідники помітили появу невідомого об'єкта з підземної печери.