RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Гончарук пояснив українцям, чому приходять дві платіжки за газ замість однієї

Поділ платіжок за газ на дві частини не впливатиме на на загальну вартість газу для споживачів. Про це 4 лютого заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

На своїй сторінці в Facebook глава уряду написав, що плата за транспортування завжди існувала, але раніше вона входила в загальний тариф.

За його словами, платіжка за транспортування газу надходить споживачам окремо від платіжки за сам газ для того, щоб була можливість вільно змінювати компанію, яка буде займатися його поставками.

"Зараз оплату транспортування відокремили, щоб в разі необхідності була можливість вільно змінювати постачальника. А це - європейські правила ринку і боротьба з монополіями", - написав він.

Гончарук підкреслив, що українці будуть платити за транспортування газу навіть коли його не використовують, але в такому випадку сума буде мінімальна. Наприклад, вартість транспортування на приготування їжі складе 2.8 грн.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський доручив розібратися з платежами за опалення, які отримали українці.