RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Заробляє, сидячи в Раді: з'явилися фото цікавого листування "слуги народу"

5 лютого на засіданні Верховної Ради депутати від партії "Слуга народу" Людмилу Марченко помітили за бізнес-листуванням.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання ТК Media.

Журналісти сфотографували екран телефону нардепа, яка вела комерційне листування, поєднуючи депутатську діяльність з бізнесом.

На фото зафіксована оплата нардепом комунальних послуг, що поставляються тернопільському ресторану "Бограч", а також листування з одним з його менеджерів.

Також кореспонденту вдалося зафіксувати список чатів Марченко. Серед них є робочі чати ресторану - "Бограч - КАСА" і "Показники - Бограч". Виходячи з присутності Марченко в цих чатах можна зробити висновок, що народний депутат бере участь в управлінні закладом.

На фото зафіксовано листування Марченко з одним з менеджерів ресторану Настею К., в якій депутат обговорює комерційні питання діяльності ресторану.

В одному з листувань йшла така розмова:

  • Марченко: А чому рахунок на мене? Я ж не ПП
  • Настя К.: Має бути на Марченко Івана?
  • Марченко: Настюш, я депутат. Я не проводжу ніякої комерційної діяльності. ФОП Марченко Іван. Відповідно до закону всі робимо. Я зараз оплачу, щоб ти ще раз не їхала, а ти передзвони і скажи, щоб закрили платника Івана.

Відзначають, що в листуванні з Марченко Настя К. відправляла їй фотографії рахунків за комунальні послуги, надані ресторану "Бограч". Це може свідчити про те, що Марченко безпосередньо залучена в комерційну діяльність ресторану і може отримувати від цього прибуток. Марченко провела оплату за комунальними рахунками на суму в 10 тисяч 230 гривень.

Під "ФОП Марченко Іван" швидше за все мається на увазі чоловік Людмили - Іван Олександрович Марченко. Він зареєстрований як фізична особа-підприємець за адресою вулиця Володимира Великого, 9 в Тернополі. Ресторан "Бограч" розташований за тією ж адресою.

Як випливає з OpenDataBot, раніше у Людмили Марченко був відкритий ФОП з видом діяльності "діяльність послуг ресторанів". 5 серпня, після обрання народним депутатом, нардеп закрила ФОП.

При цьому, в декларації Марченко зазначено, що за 2018 рік вона отримала 101 720 гривень доходу від здійснення підприємницької діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", народного депутата України від президентської партії "Слуга народу" Павла Павліша підловили за скандальним листуванням з заступником міністра охорони здоров'я України Андрієм Семиволосом.