RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Якою буде погода до кінця 2020 року: детальний прогноз по місяцях

Весна-2020 на Україну прийде без запізнення, але при цьому в середині квітня українців очікують заморозки. А ось вже в березні в країні прогнозується майже літнє тепло.

Як повідомляє "Апостроф" з посиланням на "Полісся", про це заявив синоптик Володимир Деркач, який детально по місяцях спрогнозував погоду в Україні.

Березень

На початку весни в Україні очікуються невеликі опади, які в окремих випадках зможуть переростати в сильні. На початку спостерігатися температурні гойдалки, а в другій половині місяця істотно потеплішає і до кінця буде комфортно.

Квітень

Початок квітня буде прохолодним, можливі навіть невеликі опади, але з часом температура буде підвищуватися. В середині місяця буде ставати тепліше, а ось на Великдень буде вітряно. Опадів практично не очікується.

Травень

Місяць почнеться з невеликих опадів, але це не позначиться на температурі повітря, яка буде рости і досягне свого піку на екваторі цього відрізка. Майже літнє тепло триватиме практично до середини місяця, після чого підуть дощі. Кінець місяця буде теплим, але іноді можливі опади.

Синоптик зазначає, що в останні дні місяця можливе зниження температури і сильні дощі.

Червень

Літо почнеться зі спеки, а ось до середини першої декади температура трохи знизиться, прогнозуються невеликі короткочасні дощі. В середині місяця очікуються дощі зі шквалами та градом. В кінці місяця буде тепло, але не жарко.

Липень

Початок місяця порадує справжнім літнім теплом, майже без опадів. В середині липня можливі опади, але не затяжні і не сильні. А ось в перші дні останньої декади місяця очікується незначне зниження температури і дощі. Після цього українців буде радувати справжня літня погода.

Серпень

Перша декада місяця порадує помірним теплом, є ймовірність короткочасних дощів. В середині місяця також можливі невеликі короткочасні дощі. В середині останньої декади серпня температура почне потроху опускатися, але опадів в Україні не прогнозується.

Вересень

Перший місяць осені принесе помірне тепло вдень і прохолодні ночі. Після цього буде помітно тепліше до самого кінця місяця.

Жовтень

У перші дні другого місяця осені збережеться тепла погода, але потім температура знизиться. Триватиме похолодання пару днів, після чого знову потеплішає. Друга декада буде холодніше, з дощами, але не сильними. В останні десять днів місяця можливі заморозки або просто сильне зниження температури.

Листопад

Останній місяць осені зустріне України дощем, а потім почнеться "бабине літо". До середини місяця погода знову зіпсується, прийдуть дощі з переходом в сніг. Під кінець листопада температура знизиться, вночі і зрідка вдень можливі заморозки.

Грудень

Перші дні зими будуть прохолодними, після чого температура підвищиться. Під кінець першої, на початку другої декади слід очікувати зниження температури. В середині місяця потеплішає, а вже на свято Святого Миколая вночі можливе зниження температури.

Завершення грудня буде з нетиповою як для зими погодою - очікується друге "бабине літо".

Нагадаємо, що в п'ятницю, 7 лютого, всю територію України накриють невеликі морози.