RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Особисто бив і катував: на адресу звільненого екс-бранця бойовиків висунули гучні звинувачення

Євген Бражніков, якого звільнили під час обміну полоненими між Україною та бойовиками ДНР у грудні 2019 року, особисто катував журналіста Станіслава Асєєва та інших українців, які були заручниками бойовиків.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Тиждень.ua.

"Євген Бражніков, якого разом зі мною звільнили по обміну, займався цим (катуванням, - "Апостроф") кілька років. Причому часто діяв на власний розсуд, без будь-яких наказів. Просто перебуваючи в камері, вони били і принижували людей, тому що їм це було в кайф.

Олексій Кусков, який також займався цим, був звільнений по обміну в 2017 році. Він зараз вільно живе в Києві. І Бражніков, і Кусков били мене особисто. Останній в листопаді 2017 року відбив мені нирку. Вони увірвалися в нашу камеру посеред ночі і переламали всіх", - розповів звільнений журналіст.

Асєєв додав, що, коли автобус із звільненими бранцями бойовиків заїхав на підконтрольну Україні територію, колишні співкамерники Бражнікова, над якими він знущався, почали його бити. Самосуд припинило тільки втручання військових.

Про злочини Бражнікова журналіст Станіслав Асєєв розповів особисто президенту України. Володимир Зеленський пообіцяв, що цим займеться СБУ.

Як писав "Апостроф" раніше, журналіст і блогер Станіслав Асєєв, екс-бранець бойовиків так званої ДНР, розповів про тортури, яким піддавалися ув'язнені в "Ізоляції", колишньому донецькому арт-центрі, який в окупації перетворили в концтабір.