RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Частину України накриють морози до мінус 18 і штормовий вітер: де буде найхолодніше

Синоптики прогнозують в ніч на понеділок, 10 лютого, двозначні морози на сході України, а в західних областях вдень розгуляється вітер.

Про це повідомила на своїй Facebook-сторінці синоптик Наталка Діденко.

За її прогнозом, в найближчу ніч в східних областях України, а також у Запорізькій та Дніпропетровській, температура повітря знизиться до -10 ... -18 градусів. Але вже вдень стане тепліше навіть в цих регіонах.

"У понеділок протягом дня в більшості областей України стовпчики термометрів піднімуться до + 1 + 8 градусів, лише в східній частині буде холодніше, 0-5 градусів морозу", - прогнозує Наталка Діденко.

Синоптик звертає увагу на потужний циклон Sabine над північними районами Норвегії та Швеції, який стане причиною штормового, місцями ураганного вітру і сильних опадів у багатьох країнах Європи.

"В Україні 10-го лютого також вітер розгуляється не просто до сильного, а навіть до дуже сильного, до 15-25 м / с, а на Заході і, особливо, в Карпатах навіть до 30 м/с. Тому завтра в гори не ходіть, тим більше, що на сайті Гідрометцентру попереджають ще й про небезпеку лавин! " - попереджає Діденко.

Крім вітру, атмосферний фронт із заходу принесе в західні області, а також в Вінницьку область і в північну частину країни, дощ і мокрий сніг. У Карпатах передбачаються значні опади.

"У Києві завтра очікується сильнющий вітер, будьте обережні! Уже сьогодні візьмуть з відкритих балконів все, що легко може зірватися", - застерігає синоптик жителів столиці.

Разом зі штормовим південно-західним вітром до Києва прийде потепління. Вдень у понеділок, 10 лютого, стовпчики термометрів піднімуться до +5 градусів. Вранці в столиці буде сухо, вдень збільшиться хмарність і вологість, ввечері піде дощ і мокрий сніг.

Як повідомляв "Апостроф", раніше синоптик Володимир Деркач детально по місяцях спрогнозував погоду в Україні.