RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Трамп прийняв жорстке рішення щодо офіцера, який відмовився від впливової посади в Україні

Президент США Дональд Трамп звільнив підполковника Олександра Віндмана, члена Ради національної безпеки, який був одним з ключових свідків у справі про імпічмент.

Про своє рішення Трамп написав в Twitter.

Він назвав Віндмана "недисциплінованим" і звинуватив його в наданні неправильної інформації про телефонні перемовини президента США. Разом з цим Трамп в черговий раз назвав "фейковими" новини про свою упередженість по відношенню до Віндмана.

"У фейкових новинах CNN і MSDNC продовжують говорити про підполковника Віндмана так, ніби я повинен думати тільки про те, наскільки він прекрасний. Насправді я його не знаю, ніколи не розмовляв з ним і не зустрічався з ним. Але він був дуже недисциплінований, неправильно повідомляв про зміст моїх "ідеальних" дзвінків", - написав голова Білого дому.

Трамп також додав, що Віндман "також отримав погану рекомендацію від свого керівника, який також повідомив, що у Віндмана були проблеми з підпорядкуванням і витоком інформації".

Нагадаємо, Віндман народився в радянському Києві і емігрував в США разом з родиною в трирічному віці. У 1998 році Олександр закінчив Державний університет Нью-Йорка в Бінгемтоні. Після його закінчення вирішив робити військову кар'єру і вступив на службу в армію. Перше офіцерське звання отримав в 1999 році, коли проходив службу в Південній Кореї і Німеччині. У 2003 році в званні капітана відправився до Іраку. Через місяць отримав важке поранення при підриві на саморобній бомбі. Нагороджений орденом "Пурпурне серце".

З 2008 року працював у військових аташатах посольств США в Києві і в Москві, є офіцером Сухопутних сил США і спеціалізується на Євразії. Він отримав диплом магістра Гарвардського університету щодо Росії, Східної Європи і Центральної Азії. Вільно володіє українською та російською мовами.

Як раніше повідомляв "Апостроф", на слуханнях щодо імпічменту підполковник Олександр Віндман заявив, що йому нібито тричі пропонували стати міністром оборони України.