RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Facebook упіймав спецслужби Путіна на новій нахабній провокації проти України

Компанія Facebook повідомила про видалення з мережі акаунтів і груп, створених російськими спецслужбами для незаконного втручання у внутрішні справи інших країн, насамперед - України.

Про це йдеться в опублікованій в середу, 12 лютого, заяві Facebook.

Як сказано в повідомленні, в російську мережу входили 78 облікових записів Facebook, 11 сторінок, 29 груп і 4 облікові записи в Instagram. Люди, які стояли за цими акаунтами використовували фальшиві дані реальних жителів України.

Після розслідування в Facebook прийшли до висновку, що ця скоординована робота з розповсюдження недостовірної інформації, пов'язана з російськими військовими розвідувальними службами.

Зокрема, ця мережа поширювала контент російською, українською та англійською мовами про місцеві політичних і громадських діячів, поширюючи нібито витік інформації зі Служби безпеки України, пов'язану з "етнічним напругою" в Криму і падінням "Боїнга" MH17 на Донбасі. Деякі з цих людей представлялися співробітниками ЗМІ і намагалися зв'язатися з політиками, громадськими діячами та журналістами.

У компанії навели кілька прикладів публікацій цієї російської мережі, зауваживши при цьому, що не хочуть, щоб Facebook використовували для маніпулювання людьми.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві з'явилися дивні рекламні бігборди, на яких було написано, що Росія є стратегічним партнером України.