RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Новий список полонених для обміну і не тільки: з'явилися нові подробиці переговорів щодо Донбасу

На засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в Мінську, яке проходило на тлі телефонних переговорів президента України Володимира Зеленського з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про розведення сил і засобів на Донбасі, українська сторона передала уточнений список полонених для обміну.

Про це повідомила прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй Facebook-сторінці.

"У гуманітарній підгрупі ми передали уточнений список людей, яких хочемо звільнити", - написала вона.

Крім цього, сторони надали пропозиції щодо методики пошуку зниклих без вести на Донбасі і домовилися розробити до наступного засідання ТКГ проект дорожньої карти по відкриттю КПВВ в Золотому і Щастя.

За словами Дарки Оліфер, практично узгоджено одну з ділянок розведення в районі н.п. Гнутове, яку раніше було запропоновано українською стороною. Також триває робота над узгодженням інших ділянок.

Також українською стороною було акцентовано увагу на необхідності забезпечення повного і всеосяжного режиму припинення вогню, який зараз порушується з боку НЗФ ОРДЛО. За даними прес-служби ВЗГ, протягом поточної доби збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню. На щастя, втрат серед українських військовослужбовців немає.

Детальніше про те, до яких можливих сценаріїв розвитку подій на Донбасі можуть привести недавні кадрові перестановки в Москві і Києві, читайте в матеріалі "Апострофа": Тотальне перезавантаження на Донбасі: чим це закінчиться.