RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Неймовірно і ненормально: в Антарктиці зафіксували черговий температурний рекорд

Бразильські вчені зареєстрували черговий температурний рекорд в Антарктиці.

Про це повідомляє The Guardian

Його зафіксували на острові Сімор (або Сеймур), який розташовується на північ від Антарктичного півострова: 9 лютого повітря там прогрілося до 20,75 градуса за Цельсієм. Попередній рекорд - 19,8 градуса в січні 1982 року.

Як пояснили дослідники, зафіксований максимум - це лише показник температури саме за один день, а не частина довгострокового аналізу даних.

"Ми не можемо використовувати це для прогнозування кліматичних змін в майбутньому. Але це <...> сигнал про те, що в цьому регіоні щось відбувається. <...> Ми спостерігаємо тенденцію потепління у багатьох місцях, які вивчаємо, але ніколи не бачили нічого подібного", - сказав Карлос Шефер, який бере участь в проекті Terrantar від уряду Бразилії.

За словами вчених, на такі температурні рекорди впливають зрушення океанських течій і теплі події Ель-Ніньо. Дані бразильських дослідників повинна підтвердити Всесвітня метеорологічна організація.

Як повідомляв "Апостроф", 6 лютого в Антарктиді зафіксувала найспекотніший день за всю історію спостережень на континенті.